Geschiedenis

De geschiedenis van Natuursteenbedrijf Vanneste begint bij Albert Vanneste. Albert leerde zijn stiel en zijn Frans aan de Waal Fiérin in de Lode de Boningestraat te Wevelgem. Het was 1940, en Albert was toen veertien. Na vier jaar werken onder leercontract, behaalde Albert in Brugge met glans zijn diploma van steenkapper.

Albert trouwde in 1950 met Jacqueline en het jaar daarop kon hij de zaak van Fiérin, inclusief de koffer met beitels en hamers, overnemen. Algauw ruilde hij de steekkar voor een Peugeot en deed de eerste slijpmachine haar intrede, zodat het lastige handwerk wat verlicht werd.

In 1960 verhuisde het atelier van de Nieuwstraat naar de Menenstraat. Eind 2014 verhuist het nogmaals naar z’n huidige locatie in de Fabrieksstraat.

Het werd gauw duidelijk dat ook zoon Guido mee in de zaak zou stappen. In 1970, als vijftienjarige, was het voor hem zover. De carrière van Guido volgde hetzelfde traject als die van vader Albert: leercontract, zaterdagschool en diploma, allemaal zonder problemen.

Ook na Albert en Guido blijft de toekomst van het bedrijf verzekerd. In 1997 stapte Guido's oudste zoon, Steven, in de zaak. En in 2005 is ook de jongste zoon, Sander, gevolgd. Bovendien kunnen ze rekenen op een paar puike medewerkers. De toekomst is dus verzekerd.